به تهران خوش آمدید
تهران، پایتخت ایران، در غرب منطقه دشت کویر و در دامنه جنوبی البرز واقع شده است. استان تهران از شمال به استان مازندران، از غرب به استان البرز، از جنوب به استان قم و از شرق به استان سمنان محدود می شود. نیمه شمالی استان تهران را رشته کوه های البرز و نیمه جنوبی را ارتفاعات مرکزی و دشت پوشانده است.
آب و هوای استان در مناطق کوهستانی، معتدل و در دشت ها نیمه بیابانی می باشد و رودهایی چون جاجرود، لار، حبله رود، شور و... از جمله منابع آبی استان به شمار می روند و سه سد مهم امیر کبیر، لتیان و لار سیراب کننده این منطقه می باشد.
ارتفاع شهر تهران از سطح دریا ۱۱۹۰ متر بوده و همچنین حداکثر مطلق درجه حرارت استان ۳۹/۴ درجه سانتی گراد و حداقل مطلق درجه حرارت ۷- درجه سانتی گراد و متوسط درجه حرارت ۱۸ درجه سانتی گراد گزارش شده است.
به طور کلی تهران به سه منطقه طبیعی تفکیک می شود:
۱. کوهستان های شمالی تهران که بلندترین قله این کوهستان، توچال با ۳۹۳۳ متر است.
۲. دامنه های البرز که به تپه ماهورها و دره های اوین، درکه، نیاوران، حصارک و سوهانک منتهی می شود.
۳. دشتی که قسمت اعظم شهر تهران بر آن گسترده شده است و دارای شیب ملایمی با جهت شمالی_جنوبی است.
بیایید نگاهی گذرا به تاریخچه شهر تهران داشته باشیم. تهران برای روزگارانی طولانی یکی از روستاهای کوچک ری بوده و برخی جغرافیدانان از جمله ابن حوقل، اصطخری، مسعودی در تالیفات خویش آورده اند که: تهران در شمال شهر ری واقع است و دارای باغ های فراوان و میوه های متنوع می باشد و همچنین آب و هوای خوش دارد. پس از آنکه شهر ری دوباره مورد حمله مغولان قرار گرفت، اهالی آن به شهرهای دیگر از جمله تهران روی آوردند.
تهران قبل از سده سوم هجری وجود داشته نوشته های مورخانی چون ابن اسفندیار، عماد الدین زکریای قزوینی و حمدالله مستوفی نشان می دهد که تهران دارای محلاتی بوده که در زیر زمین ساخته شده بود و اهالی آن در زیر زمین بیتوته می کردند. اما اهمیت و آبادانی و رونق تهران از زمان صفویه آغاز شد. چون جد اعلای صفویان به نام سید حمزه در شهر ری مدفون بوده و هم به جهت وجود باغ های وسیع و آب گوارا و چنارهای بلند زیبا، سلاطین صفوی هرچند یک بار به این شهر روی می آوردند. مثلا شاه طهماسب اول دستور ساخت بارویی به دور شهر تهران را داد که دارای چهار دروازه و ۱۱۴ برج به تعداد سوره های قرآن بود و برای بنای حصار از دو منطقه داخل شهر خاک برداری شد که بعدها این دو منطقه، چاله حصار و چاله میدان نامیده شدند.
در طول دوره قاجاریه تهران وسعت زیادی یافت. در دوره فتحلی شاه ساختمان ها و محلات جدیدی مثل لاله زار، باغ نگارستان و مدرسه مروری ایجاد شد. در دوره آقامحمد خان قاجار محله های عباس آباد و محمدیه به تهران افزوده شد. و آب رودخانه کرج به تهران انتقال یافت که آب جاری میان بلوار کشاورز یادگار آن است.
در حال حاضر تهران بیش از ۷۱ فرهنگسرا، ۳۳ موزه و ۳۶ امامزاده در داخل شهر و اطراف آن است. بر طبق آمار رسمی بیش از ۷۳۹ پارک فعال در تهران وجود دارد که به تلطیف هوای شهری کمک شایانی می کنند.
نسترن خالصی
رسیدن به تهران
حمل و نقل شهری تهران
-
هواپیما
فرودگاه مهرآباد، فرودگاه بین المللی امام خمینی -
قطار
ایستگاه راه آهن جنوب تهران -
اتوبوس
خطوط BRT -
ماشین و موتور
ماشین شخصی و موتور سیکلت -
تاکسی
تاکسی اینترنتی، خطوط تاکسی داخل شهر
مخارج زندگی
به منظور شناخت و اطلاع از وضعیت زندگی در شهر تهران میبایست از هزینه های مختلف از جمله مسکن، خوراک، پوشاک، تفریح و ... آگاهی داشت. در ادامه بودجه لازم برای زندگی در کلانشهر تهران را بر اساس سطح بودجه آورده ایم.
درباره پول رایج
واحد پول در ایران ریال میباشد، اما مردم به هنگام داد و ستد و محاسبات مالی
از واحد تومان استفاده میکنند. هر یک تومان معادل 10 ریال می باشد.
حداقل هزینه لازم برای زندگی در تهران
به منظور امرار معاش و بهره مندی از حداقل امکانات با صرف کمترین هزینه میبایست موارد مهم زیر را در محاسبات مالی خود برای زندگی در تهران در نظر گرفت.
متوسط هزینه لازم برای زندگی در تهران
ساکنین تهران که از یک رفاه نسبی برخوردار هستند برای موارد مهمی چون مسکن، پوشاک، غذا و ... بودجه ی قابل قبولی در نظر گرفته اند.
بودجه لازم برای برخورداری از رفاه در تهران
آن قشر از جامعه که از سطح درامدی بالا برخوردارند با هزینه های بالای زندگی در تهران به راحتی کنار آمده اند و دغدغه ای برای گذراندن زندگی و استفاده از امکانات متنوع شهر ندارند.