اطراف شهر شیراز جاذبه های تاریخی و فرهنگی زیادی وجود دارد. این آثار ارزشمند شما را به هزاره ها می برد تا به شما اثبات شود که شیراز دروازه فرهنگ و تمدن ایرانی است. نقش رجب خاص ترین نقش حجاری شده ایران در دوران هخامنشیان است که این نقوش حجاری شده در دل کوه های مرود دشت استان فارس قرار گرفته است. با دیدن این مجموعه تاریخی و کهن ایرانی پی می برید که بنای نقش رجب تا چه میزان می تواند حیرت آور باشد.
این محل دارای چند نقش است که هرکدام مجلسی را نشان می دهد. هر مجلس با ارتفاع مشخصی از سطح زمین در سینه کوه که قبلا تراشیده و صفحه ای عظیم از سنگ صاف را شکل داده، تشکیل شده است؛ مجالسی با حضور پادشاه سلسله ساسانی که هرکدام می خواهد اتفاق مهمی را در قالب نقش حجاری شده بیان کند. نقشی که دو هزار و پانصد سال پیش در سینه کوه تراشیده شده و از عجایب نقش نگاری جهان به شمار می رود.
از وجه تسمیه نقش رجب اطلاعات دقیقی در دست نیست و درباره علت نامگذاری نقش رجب سخن های متعددی وجود دارد. گفته می شود که در قدیم اطراف این بنا، قهوه ای خانه ای دایر بوده و نام صاحب آن رجب بوده است.
نقش رجب در۱۳کیلومتری شهر مرودشت ودر فاصله ۳ کیلومتری شمال تخت جمشید و سمت راست جاده شاهی واقع است. جاده شاهی، شاهراهی بوده که در بیست و پنج قرن پیش، شوش، یکی از پایتختهای شاهنشاهی ایران را به شهر سارد پایتخت لیدی در منتهیالیه غربی شبه جزیره آناتولی فعلی متصل میکرده است.