سلسله جانوران در دنیای جانداران بخش مهمی از ذخایر ژنتیکی و الگوهای طبیعی را تشکیل می دهند و بهره گیری از آن ها زمینه ساز کارآفرینی، الگوبرداری و تولیدات صنعتی مفید می شود. ایران با تنوع آب و هوایی گسترده از ذخایر ژنتیکی ارزشمندی برخوردار است و می تواند زمینه ساز فناوری جانورشناسی باشد. سرمایه گذاری در این زمینه موجب نوآوری در زمینه تولیدات زیستی، فناوری مبتنی بر دانش جانورشناسی و فناوری دانش بنیان شود. گونه های جانوری اساس مطالعات میان رشته ای کاربردی هستند و زمینه را برای تحقیقات مشترک بین متخصصان رشته های مختلف علوم زیستی، علوم پایه، دامپزشکی، کشاورزی و تجربی را فراهم می کنند.
مرکز پژوهشی جانورشناسی کاربردی دانشگاه فردوسی مشهد با تلاش شادروان دکتر جمشید درویش در سال ۱۳۹۲ تاسیس شد.
موزه جانورشناسی مشهد با رویکردی پژوهشی فعالیت خود را آغاز کرد. موزه جانورشناسی دکتر جمشید درویش علاوه بر دارا بودن نمونههای جانوری متعدد که بیشتر برای اهداف آموزشی مورد استفاده قرار میگیرند، محل نگهداری هزاران نمونه اسناد جانوری مهرهدار و بیمهره نیز میباشد.
این مجموعه شامل بخشهای مختلف آزمایشگاهی و پژوهشی است و در زمینه چاپ مقالات، کشف و معرفی بیش از دویست گونه بومی، برگزاری همایش و کارگاه های آموزشی افتخارات ملی و بین المللی زیادی کسب کرده است. علاقمندان به زیست شناسی و مطالعات جانوری می توانند با مراجعه به دانشگاه فردوسی از موزه جانورشناسی مشهد دیدن کنند.